Vrolijk Kerstfeest


Het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Vanaf binnenkomst is het een kerstfeest op de gang. Aan bijna alle deuren hangen slingers, kerstballen en in sommige kamers staat een kerstboom met lampjes. De families die de Kerst in het Ziekenhuis moeten doorbrengen, mogen de kamers versieren, de meeste hebben dat ook gedaan.


Als de klapdeuren van de afdeling open zwaaien, klinken er jingle bells door de gang en een kerst-hohoho. CliniClown Stip heeft een touw onder de armen van Hop doorgetrokken, wat nu fungeert als teugels. Hop, die een gewei op z'n hoofd draagt, loopt met de jingle bells als een rendier over de gang met Stip als de Kerstman achter hem.


Zo lopen ze de hele afdeling over en werpen bij ieder kind een blik naar binnen. Daar waar de CliniClowns gewenst zijn, lopen ze even naar binnen, zodat iedereen Rudolf en de Kerstman kan ontmoeten, wat leidt tot hilarische ontmoetingen. Wanneer Rudolf trek heeft en weg wil, nemen ze afscheid. Na een uur op deze afdeling laten ze een lach en ontspanning achter en gaan ze naar de volgende afdeling, met hun slee.


'Fijn kerstfeest iedereen!', roepen de Clowns zachtjes. Vlak voor ze de afdeling verlaten, horen ze achter zich een jongen iets roepen naar z'n vader.

'Daddy, this is ridiculous. That are clowns. Not Santa!' Schaterlachend staat kleine Steve met z'n Schotse vader in de gang te kijken naar de huppelende Hop en Stip die het rendier in bedwang houdt.


'Ho ho ho, Merry Christmas to you too!'


I.v.m. de privacy is de naam van Steve fictief.


40 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wandelen

Ei, ei, ei!