Heeee, biertje?Het is zondag. Ik loop door Amsterdam. De zon schijnt en het is zo'n 20 graden. Mensen zijn vrolijk. Overal om me heen klikken Japanners erop los met hun camera, tringelen de trams er (zo lijkt het) vrolijk op los, is er een politieagent aan het touwtje springen met een jongetje en komt er in de verte een groepje jongeren aan lopen (lees: waggelen) die met een luid kabaal hun blikjes bier van zich afgooien. Dit is het eerste moment dat ik het niet mis: alcohol.


Ik kwam terug van het heerlijke Lowlands Festival en ik was er even helemaal klaar mee. Want wat heeft het voor voordelen? Nou, je komt lekker en sneller los op een feestje, je praat makkelijker en.. nou dat is het wel.

Wat zijn dan de nadelen? Nou, minder energie, minder zin, slechte slaap, negativiteit, het is duur, je bent minder gezellig (lagere energie) op de langere termijn, slechtere huid en je weerstand is minder goed. Ach, ik noem maar even wat.


Dus besloot ik om de maand september geen alcohol te drinken. Week drie is net voorbij en het ging niet altijd heel makkelijk. Doordeweeks is het geen probleem, maar in het weekend heb je borrels, ga je stappen, uit eten en noem het maar op. Vragen als 'is het dan nu minder gezellig?', vliegen me om de oren. Zal ik die vraag hier dan ook nog even beantwoorden? Nee, het is niet minder gezellig. Ja, voor de ander misschien. Ik vind het wel lachen om iemand steeds ''gezelliger'' te zien worden. Maar nu kan mijn lichaam gewoon aangeven dat het moe is, wat dan ook weer ''ongezelligheid'' oplevert. Maar de volgende dag ben ik degene die fit is en lekker gaat sporten, werken, spelen of gewoon Netflixen.

Anyhoo, het weekend is lastig en dat is best zacht uitgedrukt. Maar het is een gewoonte en nu ik langzaam die gewoonte doorbreek, wordt het steeds makkelijker.


Na deze maand ga ik niet zonder alcohol leven, maar wel alcohol-arm. Ik ben om te beginnen benieuwd in hoeverre het mij nog smaakt, maar als het nog goed smaakt (denk het wel) dan moet er een grens zijn. Die zit dan niet meer op 16 glazen maar op 3. Best een goed idee. Ik denk ook dat ik de 16 niet meer haal nu.


Dus, ik ga (om maar weer eens wat te noemen) voor een betere weerstand en dus meer energie en betere prestaties op werk, nóg betere seks, meer activiteit en positiviteit, geld besparing, betere slaap en voor het beter kunnen luisteren naar mijn eigen lijf. Kom maar op met de 0.0 tips! Doe je mee? Vertel me jouw ervaringen!

106 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven